Spaans 3 (Threshold 2.1 in LDC Egmont Zottegem)

opleidingen CVO Groeipunt

Van dinsdag 3 september 2019 t.e.m. dinsdag 30 juni 2020

Heeft plaats op:

Dinsdag van 09:00 tot 12:05

Aantal lesuren: 120

Prijs lesuren: 180 euro

CVO Groeipunt TALEN - SPAANS LDC Egmont
Deinsbekestraat (ingang langs A.Gevaertlaan) 23
9620 ZOTTEGEM

Lokaal: LDC Egmont Arthur Gevaertlaan 9620 Zottegem

Info opleiding Talen spaans

OPGEPAST: ONLINE INSCHRIJVEN voor niveau 2de tot 8ste jaar: ALLEEN voor cursisten die correcte voorkennis kunnen aantonen (zie voorkennis)

Duits - Engels - Frans - Italiaans - Spaans

Wilt u een nieuwe taal leren? Of uw talenkennis bijschaven?
Is het voor uw beroep, een toekomstige reis of gewoon uit interesse? In het PCVO Dender en Schelde kan u terecht voor Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans.

Verschillende niveaus worden aangeboden.

 • Richtgraad 1

Tijdens deze eerste twee jaar leert u de essentie van de taal: spreken, luisteren, schrijven en lezen over eenvoudige, dagelijkse onderwerpen

U begint vanaf nul en na twee jaar kan u eenvoudige gesprekken voeren. Ook informatie vragen via mail of een kort tekstje lezen en schrijven lukt al vlot. Daarnaast leert u ook wat bij over het land en de cultuur.

 • 1e jaar - breakthrough 1.1 [120 lestijden]
  In het eerste jaar focussen we op uitspraak, eenvoudige grammatica en alledaagse woordenschat. u leert bijvoorbeeld uzelf voorstellen, de weg vragen, de klok lezen, maar ook informatie vragen over de uurregeling van de trein.
 • 2e jaar - waystage 1.2 [120 lestijden]
  We zetten onze reis verder maar leren ook praten en schrijven over het verleden. U leert bijvoorbeeld een afspraak maken, bij de dokter gaan, een probleem aankaarten, enz.
 • Richtgraad 2

In deze richtgraad leert u spreken, luisteren, schrijven en lezen over actuele thema’s. Ervaringen en gebeurtenissen uit het dagelijks leven beschrijven, praten over ambities en verwachtingen: het komt stap voor stap aan bod.

Een greep uit de thema’s: reizen, werk en vrije tijd, wonen, familie, gezondheid, het weer

 • 3e jaar - threshold 2.1 [120 lestijden]
 • 4e jaar - threshold 2.2 [120 lestijden]
 • 5e jaar - threshold 2.3 [120 lestijden]
 • 6e jaar - threshold 2.4 [120 lestijden]
 • Richtgraad 3 & 4

Conversatie voor mensen met voldoende actieve kennis. Spreken en luisteren zijn hier de sleutelwoorden.

U begrijpt teksten over concrete en abstracte onderwerpen en u kunt hier ook steeds vlotter over meepraten. U kunt uw standpunt uiteenzetten en motiveren. U ontdekt meer over de cultuur en het maatschappelijk gebeuren in het taalgebied.

Via woordenschatuitbreiding, conversaties, debatten, rollenspellen en allerhande (ook individuele) spreekoefeningen wordt gestreefd naar een grote taalzelfstandigheid.

Het juiste woord op de juiste plaats.

 • 7e jaar - vantage 3.1 [120 lestijden]
 • 8e jaar - effectiveness 4.1 [120 lestijden]

1ste jaar: geen

2de tot 8ste jaar: kennis van voorafgaande jaar/jaren beheersen en aantonen. Dit kan door middel van het attest dat u behaalde.

Ik beheers de taal al enigszins en wens in een hoger niveau te starten. Wat kan ik doen?:
dan doet u eerst een test in ons centrum om uw taalniveau te bepalen (zodat u in het juiste niveau kan starten). In de test wordt nagegaan wat uw taalniveau is mbt volgende taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven.
U doet deze test eerst en pas daarna kan u inschrijven.
Om de test te doen: gelieve secretariaat te contacteren om een afspraak te maken.

OPGEPAST: ONLINE INSCHRIJVEN voor niveau 2de tot 8ste jaar: ALLEEN voor cursisten die correcte voorkennis kunnen aantonen (bij twijfel: contacteer ons secretariaat)

gespreide evaluatie

Lesmomenten CVO Groeipunt

MDWDVZZ
VM       
NM       
AV       

Totaal: 239 euro
Voor attesten of verminderd inschrijvingsgeld, moet je contact opnemen met het secretariaat.

Inschrijven via een CVO Groeipunt secretariaat

CVO GROEIPUNT LDC EGMONT
OPLEIDINGEN TALEN

deel op facebook

Opleiding Talen - Spaans

De 'camarero' roepen voor een sprankelend glaasje cava en een keuze maken uit de talloze tapas? Op ontdekking gaan in Zuid-Amerika? Een babbeltje slaan met een Madrileen of een enthousiaste gids begrijpen? Of je Spaans opkrikken voor je job? Dankzij onze communicatieve aanpak lukt dit snel.

In CVO Groeipunt kan je zowel als absolute beginner als als gevorderde terecht! En dit zowel overdag als 's avonds.

 

Opleiding Talen - Spaans

Tijdens de eerste twee jaar leer je in CVO Groeipunt stap voor stap communiceren over dagelijkse onderwerpen. Zowel spreken, luisteren, schrijven als lezen komen geïntegreerd aan bod.

Eenmaal je de basisprincipes van het Spaans onder de knie hebt, leer je in een ontspannen sfeer verder communiceren over vertrouwde thema’s en dit binnen de 4 vaardigheden. Ervaringen en gebeurtenissen uit het dagelijks leven beschrijven, praten over ambities en verwachtingen: het komt stap voor stap aan bod.

Tot slot is er conversatie Spaans als je al behoorlijk vlot en correct het Spaans beheerst. Spreken en luisteren over actuele onderwerpen zijn hier de sleutelwoorden.